Predavači

Pogledajte tko će vas podučavati vještinama korisnima
u svijetu top kamping resort menadžmenta!

UČI OD NAJBOLJIH

Pridruži se našem programu i započni gradnju najtraženije karijere na tržištu. 
Mi smo osigurali da je svako predavanje lako razumljivo i da svi polaznici dođu na istu razinu znanja iz potrebnih vještina u kamping svijetu.

Josipa Cvelić Bonifačić

Voditeljica programa

Osnove kamping menadžmenta, organizacije u kamping turizmu, najbolji primjeri iz prakse te trendovi u kampingu i glampingu dio su entuzijastičnog i zanimljivog uvodnog predavanja.

Zdenko Cerović

Predavač

Menadžer je lider, a biti lider znači znati kako voditi i motivirati svoj tim da zajednički postigne više i bolje rezultate uz zadovoljstvo vlastitim postignućima. Živopisno uvodno  predavanje cijenjenog profesora uvodi polaznike u svijet kamping menadžmenta.

Sandra Janković

Predavač

Menadžersko izvještavanje temelj je mudrih i uspješnih poslovnih odluka! U ovom predmetu polaznici će se upoznati s osnovama dnevnog i mjesečnog izvješćivanja u kampovima te ih uz pomoć praktičnih vježbi čitati i interpretirati.

Marina Dukić

Gost predavač

Marina je najpoznatiji animator Hrvatske, dobitnica Nagrade „Čovjek ključ uspjeha u turizmu“, no i voditeljica animacijskih timova u nekim od najboljih i najvećih kampova Hrvatske. Iz prve ruke upoznaje polaznike sa tajnama svog zanata.

Marija Vukelić

Gost predavač

Polaznicima će prenijeti bogato iskustvo u Revenue Managementu koje gradi u kompaniji Valamar koja upravlja s 15 kampova i gdje radi na poziciji Revenue Managera za destinaciju Krk (5 kampova).

Frane Skoblar

Predavač

Paralelno s formalnim obrazovanjem, praktična znanja stječe radeći u Zaton Holiday Resortu na poslovima recepcije, prodaje, marketinga, a trenutno obnaša funkciju voditelja marketinga. Polaznike će poučiti vještinama prodaje u kamping resortu s posebnim naglaskom na online prodaju.

Vlaho Mihač

Gost predavač

Radi u svjetski poznatoj tvrtki  PHOBS koja se bavi inovativnim rješenjima za unapređenje prodaje u turizmu i ugostiteljstvu, a u kojoj unutar odjela Korisničke podrške surađuje s brojnim klijentima iz Hrvatske i svijeta.

Alen Salamun

Gost predavač

Alen je osnivač najveće hrvatske online putničke agencije specijalizirane za kamping i uspješni poduzetnik u kamping posredništvu. Polaznicima prenosi svoje bogato iskustvo online promocije i prodaje kamping kapaciteta putem interneta i kontaktnog centra.

Lana Božović

Gost predavač

Dugogodišnje menadžersko iskustvo u kampovima, Lana je profesionalizirala u vlastitoj tvrtki a polaznicima će približiti izazove menadžmenta u malim kampovima.

Nenad Škuflić

Predavač

Direktor kampova Maistre d.d.  Dugogodišnje iskustvo u kamping operacijama stekao je  u izvanrednim kampovima Maistre d.d. Omiljeni predavač spreman odgovoriti na sva pitanja.

Klemen Hren

Gost predavač

Osnivač i dugogodišnji voditelj najvećeg kamp portala u Sloveniji: www.avtocampi.si polaznike će upoznati sa obilježjima slovenskog kamping tržišta.

Denis Babić

Gost predavač

Radi u Kamping udruženju Hrvatske gdje organizira sajamske nastupe i studijska putovanja koje KUH provodi za svoje članove, te će svoja iskustva prenijeti polaznicima a i sam je bio polaznik ovog programa!

Adriano Palman

Gost predavač

Dugogodišnji uspješni direktor Kamping udruženja Hrvatske sa iskustvom promocije hrvatskog kampinga. KUH vodi jedini i najveći kamping portal u Hrvatskoj, društvene mreže te provodi brojne marketinške aktivnosti sa kojima upoznaje polaznike programa.

Tihomir Nikolaš

Predavač

Dugogodišnji direktor i član uprave specijaliziran za velike investicijske projekte poput najvećih hotela i kampova u Hrvatskoj polaznicima će pokušati barem malo olakšati snalaženje u kompleksnim urbanističkim propisima u Hrvatskoj

Ines Milohnić

Nositelj i predavač

Profesorica koja se dugo godina bavi menadžmentom naučiti će polaznike specifičnostima menadžmenta događaja i na praktičnim primjerima pokazati izazove organiziranja i kreiranja događaja

Nevena Tolanov

Gost predavač

Ljudski potencijali najvažniji su resurs svake kompanije pa tako i kamping resorta. Stručnjakinja  i dugogodišnja voditeljica odjela ljudskih potencijala poučava osnovama selekcije najboljih  zaposlenika u kamping resortu.

Flavio Gregorović

Predavač

Pitanje sigurnosti, održivog razvoja i održavanja kampova jedno je od najkompleksnijih i najizazovnijih područja kamping menadžmenta. O tim izazovima i odgovorima na njih polaznike će upoznati jedan od najiskusnijih i najstručnijih menadžera u ovom području.

Meri Vidulin

Gost predavač

Meri Vidulin stručna je suradnica u odjelu content marketinga i odgovorna je za brandove Maistra Select i Maistra Camping. Dugogodišnju praksu sticala je na vodećim pozicijama u marketingu a polaznicima će na praktičnim primjerima prikazati aktivnosti brand marketinga u kamping resortu

Vlastimir Ivančić

Gost predavač
Direktor sektora informatike i korisničke potpore u Valamar Riviera d.d. svoj profesionalni razvoj i karijeru započeo je nakon stjecanja zvanja diplomiranog inženjera računarske tehnike na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (današnji FER). Fascinaciju upotrebe i primjene računala i računalnih sustava razvijao je kroz računalne simulacije pri oblikovanju integriranih sklopova u tvornici Rade Končar, uvođenju relacijskih baza podataka i osobnih računala u poslovanje nekadašnjeg INA OKI-a, uspostavi tehničkih servisa za krajnje korisnike i izgradnju IT infrastrukture u većem broju hrvatskih tvrtki i institucija (Croatia osiguranje, Knjižnice grada Zagreba, …) što je sve, na kraju, dovelo do bavljenja IT sustavima u hotelijerstvu. Danas upravlja IT sustavom vodeće turističke kompanije koja je ujedno i jedan od najvećih investitora u hrvatskom turizmu.

Marina Laškarin

Predavač
Marina Laškarin Ažić zaposlena je na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji od 2011. godine. Kao docentica predaje na preddiplomskom i diplomskom studiju na hrvatskom i engleskom jeziku. Kolegiji na kojim predaje u svojoj osnovi odnose se na upravljanje odnosima u turizmu i razvijanje partnerstva s internim klijentima (zaposlenima) i eksternim (gostima) u cilju dugoročno održivog poslovanja. Autorica je i koautorica nekoliko stručnih knjiga „Upravljanje odnosima s gostima u turizmu i ugostiteljstvu“, „Principi i praksa turizma i hotelijerstva“, „Priručnik: Putevi do zadovoljnoga gosta“. S obzirom na afinitet prema temama „lojalnost“, „odnosi s gostima“, „CRM“ u 2018. godini kao voditeljica projekta započinje s radom na znanstvenom projektu „Modeli unapređenja lojalnosti gostiju“. Njezin znanstveni i stručni rad prepoznat je i od strane struke, stoga često sudjeluje u cjeloživotnim programima obrazovanja namijenjeni ciljanim skupinama kao što su hotelijeri, menadžeri kampova i privatni iznajmljivači.

Kolegiji

Osnove menadžementa kamping turizma

 • Nositelj i predavač:
  – doc. dr. sc. Josipa Cvelić – Bonifačić
 • Predavač:
  – prof. dr. sc. Zdenko Cerović

Menadžersko izvještavanje

 • Nositelj i predavač:
  – prof. dr. sc. Sandra Janković
 • Gost predavač:
  – Davorka Peruško Stipić, Istra informatički inžinjering, Pula:
  – Priprema dokumentacije za menadžersko izvještavanje
  – Osnivač i direktor najveće tvrtke koja projektira i implementira kvalitetne informacijske sustave u turizmu i ugostiteljstvu. Polaznici će naučiti kako pripremiti podatke za kvalitetno menadžersko izvješćivanje ali i kako moć praktičnih vježbi čitati i interpretirati.

Prodaja

 • Nositelj predmeta:
  – izv. prof. dr. sc. Dina Lončarić
 • Predavač:
  – Frane Skoblar
 • Gosti predavači:
  – Marija Vukelić: Revenue management u kamping resortima
  – Alen Salomon: Uloga agencija u prodaji kampova
  – Vlaho Mihač: Uloga chanel manager u prodaji kamping kapaciteta

Marketing

 • Nositelj predmeta:
  – izv. prof. dr. sc. Dina Lončarić
 • Predavač:
  – Saša Petković
 • Gosti predavači:
  – Adriano Palman
  – Denis Babić

Operacije u kamping resortu

 • Nositelj predmeta:
  – dr. sc. David Poropat
 • Predavač:
  –  Nenad Škuflić, mag. oec.
 • Gosti predavači:
  – Nataša Radešić, Šef recepcije Premium camping resort Lanterna, Valamar, Poreč: Organizacija i
  uloga recepcije u velikom kampu
  – Organizacija recepcije i sve specifičnosti rada na recepciji u velikom kampu polaznicima će približiti šefica recepcije najvećeg kampa u Hrvatskoj koji samo na recepciji ima više od 70 zaposlenih.

  Kristina Kukrika, Domaćica u kampu Polari, Maistra, Rovinj: Uloga I organizacija domaćinstva u
  kamping resortu

Upravljanje zadovoljstvom gostiju

 • Nositelj predmeta:
  – prof. dr. sc. Vlado Galičić
 • Predavač: 
  – doc. dr. sc. Marina Laškarin Ažić
  – Docentica i stručnjakinja za područje menadžmenta zadovoljstva gostiju polaznike će upoznati sa proaktivnim i reaktivnim metodama upravljanja zadovoljstvom gostiju s naglaskom na komunikacijske i pregovaračke vještine

Menadžment sigurnosti, održavanja i održivog razvoja

 • Nositelj predmeta:
  – doc. dr. sc. Josipa Cvelić Bonifačić
 • Predavač:

  – Flavio Gregorović

 • Gosti predavači:

  – Cvijetin Lukić
  – Renata Dončević

Menadžment događaja

 • Nositelj i predavač:
  – prof. dr. sc. Ines Milohnić
 • Gost predavač:
  – Marina Dukić: Direktor animacije Aminess Hotels & Resorts

Investicijski projekti

 • Nositelj i predavač:

  – izv. prof. dr. sc. Marko Perić
  – Poznati profesor koji je ujedno i autor brojnih investicijskih studija u hotelijerstvu i turizmu a polaznike upoznaje sa načinom izrade investicijske studije u kamp

 • Predavač:

  – Tihomir Nikolaš

 • Gosti predavači:

  – Vlastimir Ivančić
  – Jedan od najiskusnijih IT
  stručnjaka u turizmu u Hrvatskoj poučiti će korisnike kompleksnim izazovima
  izgradnje IT sustava u kamping resortu
  Ivan Plemenčić
  – 
  Arhitekt i vlasnik arhitektonskog studija koji potpisuje neke od najkreativnijih kamping projekata u Hrvatskoj a polaznicima će predstaviti proces planiranja i kreiranja takvih projekata. 

Uči od najboljih

Pridruži se našem programu i započni gradnju najtraženije karijere na tržištu. Mi smo osigurali da je svako predavanje lako razumljivo i da svi polaznici dođu na istu razinu znanja iz potrebnih vještina u kamping svijetu.

Kontakt

+385 51 294 236
www.fthm.uniri.hr
dekanat@fthm.hr

Mi smo ovdje

Naselje Ika, Primorska 42,
51410 Opatija